Jak vybrat správné kartonové krabice pro vaše zboží?

V současné době patří kartonové krabice mezi nejrozšířenější obalový materiál. Kartonové krabice se staly nezbytnou součástí každého obchodu, domácností, e-shopů apod. Jsou skvěle využitelné pro širokou škálu různých předmětů, všech tvarů, velikostí i váhy.

krabice_blog

Kartonové krabice mají skvělé vlastnosti včetně vysoké nosnosti, tudíž jsou upřednostňovány namísto obálek či pytlů, u kterých často dochází k jejich protržení a poškození produktu. Jsou levné a díky výrobě z recyklovaných materiálů i ekologické.

parametry_blog

Při výběru kartonové krabice berte v úvahu rozměry a hmotnost zboží, které chcete posílat. Dle rozměrů zvolte velikost krabice a vzhledem k váze zboží zvolte lepenku. U krabic uvádíme vnitřní rozměr, tedy vnější rozměr baleného zboží. Pokud zboží neváží příliš mnoho, tak postačí tenčí třívrstvá lepenka. Při větší hmotnosti zboží volte spíše odolnější pětivrstvou lepenku. Více o materiálu se dozvíte zde.

Třívrstvá lepenka

 Třívrstvá lepenka

 

Pětivrstvá lepenka

 Pětivrstvá lepenka

 

Pokud přepravujete zboží z křehkého materiálu, tak rozhodně použijte do krabice výplň. Můžete použít bublinkovou folii, papír, lepenku či speciální FLO – PAK výplň.

 

Pevnost krabic z třívrstvé a pětivrstvé lepenky je odlišná. Rozhodně si dobře promyslete, co hodláte posílat za zboží, protože chcete-li za každou cenu ušetřit a používat pouze krabice z třívrstvé lepenky, tak je dost možné, že se vám to může pěkně prodražit, protože tak zvyšujete pravděpodobnost poškození přepravovaného produktu.

 

Pro lehčí a objemné zboží, jako je například textil, jsou krabice z třívrstvé lepenky vhodné. Pokud hodláte posílat zboží ve větší hodnotě a s větší hmotností, jako je například elektronika, knihy, alkohol apod., tak určitě zvolte krabice z pětivrstvé lepenky. Zboží je také chráněno před vlhkostí.

 

Rozdíl mezi pětivrstvou lepenkou od Smurfit Kappa a jiným výrobcem - detail vlny

rozdil_lepenky

 

Je nutné také dodat, že mezi jednotlivými druhy vlnité lepenky můžete zaznamenat velmi viditelné rozdíly v kvalitě. Tudíž rozhodně neplatí tvrzení, že všechny třívrstvé nebo pětivrstvé kartonové krabice mají stejnou nosnost. Odolnost kartonové krabice se odvíjí především od tloušťky a kvality použitého papíru, lepidla, technologie výroby a podmínek uskladnění. Více o materiálu se dozvíte zde.

 

Až budete vybírat krabice pro své zboží, tak doporučujeme zvolit osvědčený obchod, který vám zaručí, že krabice jsou opravdu pevné a odolné. S prodejem a výrobou kartonových krabic máme mnohaleté zkušenosti, proto se neváhejte na nás obrátit s vašimi dotazy. Rádi vám s výběrem krabic pomůžeme.

PB boxs s.r.o.